14. feb. 2008

Torpavotter

Her er torpevottene som jeg har strikket. Har strikket de i 3 tråds garn fra rauma. Morsomme votter å strikke =)

Inni votten har jeg nappet dem med finullgarn fra rauma. (Har også brukt babyull på et annet par) Dette er det kjedelige med disse vottene. Men de blir til gjengjeld veldig gode og varme.Her er et nærbilde av nappingen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fin blogg som overbeviste meg om ar torpevotter må strikkes:)
Mvh K@ri

medina sa...

kjempefine votter.

Anonym sa...

Flotte votter. Men hvor kan jeg finne mønster. Ingen butikker her i nærheten har det. Hilsen NinaK

Monica sa...

Litt usikker på hvor mønsteret er fra egentlig, muligens Husfliden. Men om jeg får mailadressa di kan du få en kopi av mønsteret mitt :o)

Anonym sa...

Hei. Kjempefine votter. Kan du forklare det med 3 masker forskjøvet (i mønsteret) ? :)

Tida sa...

Hei
takker for titten . Lettere og se her at det ble riktig etter mønsteret jeg strikket med fra en annenmans blogg .. veldig fine er disse vottene :)

tone patrick sa...

hei flotte votter! Har laget de selv også men uten "napping" Kan du forklare hvordan du gjør det?
mvh Tone

june sa...

En enkel og ryddig blogg side, liker det. Tror ikke det blir strikking av torpavotter akkurat nå, havnet her etter å ha lest en gammel skole vennine skrive på fb at hun skulle strikke dise. måtte se hva de var for noe.

Monica sa...

Tusen takk for koselige hilsninger på bloggen min :) Har dessverre ikke vært inne her på lenge så har ikke sett de før nå....

Angående nappingen av disse vottene, så blir det på innsiden (vrangen) av vottene små løkker på baksiden. I disse syr du med tynt babyullgarn på samme måte som når du skal maske sammen masker f.eks. på en skulder. Litt vanskelig å forklare, men ble dette til noe hjelp? Driver å strikker et nytt par slike votter nå, så kan legge ut bilder når jeg kommer til nappinga på de om det er ønskelig :)

Monica

Anonym sa...

Hallo Monica
Søkte på internettt etter oppskrift på votter. Fant de du la ut i 2008 - Torpa votter. Jeg strikket slike votter for 40 år siden, men kan ikke finne igjen oppskriften. Hadde tenkt å strikke slike votter til barnebarna nå. Kan du skaffe meg oppskriften eller si hvor jeg kan få kjøpt den

Monica sa...

Heisann!

Takk for besøk på bloggen min :)
Hvis du ser på det nest nyeste innlegget mitt, så ligger det oppskrift på disse vottene der. Lykke til med strikkingen :)

Monica