2. mars 2013

Torpavotter

Da ble det et par torpavotter til Lillegull også :) Disse er strikket i Karisma fra Drops, men jeg har ikke "nappet" vottene på innsiden slik det egentlig skal gjøres på disse for da blir de aaaaaltfor varme i følge den lille prinsessen ;)


Oppskriften på disse vottene kommer her om du har lyst til å strikke slike:

Størrelse  6-8 år - 10-12 år - dame - herre
Garn: Karisma, Smart, Peer Gynt, Rauma 3-tråders osv (Jeg har brukt Karisma hvit og burgunder)
ca. 50g lys farge og 50g mørk farge på barnevottene, og 100g en lys farge og 50g av en mørk farge på voksenvottene.
Pinner: 3 og 3,5 mm

Legg opp 44 - 44 - 48 - 52 masker med lys farge på pinne 3. Strikk 2 m rett og 2 m vrang 7 - 8 - 9 - 9 omganger. Så 13 - 13 - 15 - 15 omganger annenhver runde med lyst og mørkt og til slutt 4 - 4 - 5 - 6 omganger med lyst garn. Skift til pinne 3,5 og strikk en omgang rett med lyst mens det økes til 48 - 48 - 60 - 66 masker. Strikk deretter to omganger vrangt med mørkt. Deretter strikkes det 4 omganger med lyst slik: strikk 4 m rett, ta 2 m løst av, gjenta dette ut omgangen. Disse 6 omgangene utgjør en rapport. Deretter strikkes det to omganger vrangt over alle maskene med mørkt.  På neste omgang med lyst forskyves det slik at de to maskene som tas løst av kommer midt over den forrige ruten med lyst; dvs: strikk 1 m rett, ta 2 m løst av, 4 m rett, 2 m løst av osv, avslutt med 3 rett. Strikk ca. 4 - 5 - 6 - 6 rapporter. Strikk en omgang vrangt med mørkt. På neste omgang som også strikkes vrangt med mørkt, settes 8 - 10 - 10 - 10 masker på en hjelpetråd til tommel. Legg opp 8 - 10 - 10 - 10 nye masker og strikk videre til votten er passe lang, ca 11 - 13 - 15 - 17 rapporter tilsammen. Felling: begynn på en ny rapport: 2 omganger med vrangt med mørkt så 3 omganger med lyst, på den 4. omgangen med lyst strikkes to masker sammen i hver rute. Det er nå 3 masker med lyst i hver rute rundt. Strikk 2 omganger vrangt med mørkt. På neste omgang strikkes 2 masker sammen i rutene med lyst. Det er nå 2 masker med lyst i hver rute. På neste omgang strikkes også 2 masker sammen i hver rute; det er nå 1 maske med lyst i hver rute. På neste omgang strikkes de 2 maskene i mørkt sammen med mørkt og den hvite masken strikkes med lyst garn. Det er nå annenhver hvit og mørkt maske omgangen rundt. Neste omgang strikkes med mørkt; en lys og en mørk maske sammen, pass på at den mørke m kommer over den lyse masken. Trekk garnet gjennom maskene som er igjen på pinnene og fest tråden. Tuppen på votten skal nå ha fått en fin stjerne. Tommel: Ta maskene fra hjelpetråden over på pinnen og ta opp 10 - 12 - 12 - 12 masker på baksiden av tommelen. Strikk mønsterstrikk som på votten. Strikk 3 - 3 - 4 - 5 rapporter før det felles som på votten.

Lykke til med strikkingen! :)

Om du bruker denne oppskriften blir jeg glad om du legger igjen en kommentar her og/eller linker til dette innlegget  :)

7 kommentarer:

Vigdis P. Driveklepp sa...

Nydelig fargekombinasjon. Jeg har strikket et par i rødt og blått for en god stund siden, men jeg vet ikke hvordan jeg napper dem. Kan du forklare det? Skulle gjerne laget et par som ver "helt ferdig"

mette sa...

Kjempefine votta. Disse må jeg bare prøve meg på. :)

sisselrot sa...

Hei takker for en , kjempe flott side. Prøvde å ta bilde av votten og sende deg, mens den er under arbeid,men det gikk dårlig.
jeg har 2 spørsmål.
Kan du puste, mellom linjene, der det skal være litt pause, i strikkinga? Langsynte får litt problemer med at det flyter i ett.
Samt kan du vise denna nuppinga, som er totalt uforståelig, ta m
bilde mens arb utføres.
Det hadde gjort meg glad.
takk sissel du vet barn spes hadde nok vært glad for den ekstra varmen, det samme for de med ME.

Helen sa...

Hei,hvordan "napper" du de på innsiden?

Unknown sa...

Hei

Er det noen som selger slike votter og hva er prisen?

Mvh
Svein Urke

Anonym sa...

Jeg har nå brukt denne oppskriften på 3 par og den fungerer utmerket. Takk! Nappet også et par men det tok veldig ang tid så det er mulig det blir med det ene paret :).

Anonym sa...

Hei! Så utrolig fine votter og klart å strikke de helt til fellingen, da skjønte jeg ingenting. Har du mulighet for å forklare det enklere for meg? :)